löshårNi som har erfarenhet av längre förhållanden vet säkert hur det är. Till slut kommer man fram till ett läge där det börjar bli mer och mer omöjligt att hitta en bra julklapp till sin käresta. Många gånger får man snirkla sig igenom frågor och svar för att få något hum om vad det är personen vill ha, det är inte lika enkelt som när vi var yngre då jag i princip kunde välja och vraka mellan mängder av idéer. Nu är det inte lika lätt, men jag är inte sen när det kommer till utmaningar, så jag har klurat ut ett eget sätt att luska ut vad hon vill ha, utan att hon ska kunna misstänka vad hon får. Det hela är mycket enkelt, vilket får mig att le av välbehag när jag har hittat ett enda sätt att överlista henne på. Det tillhör normalt ovanligheterna.

Det hela går ut på att jag kommer hem med ett paket. Oftast är det något till döttrarna, men jag låtsas om att det är till min fru. Hon får begrunda det och nyfiken som hon är på vad jag kan ha köpt så vill hon gärna fram och klämma lite och lyfta på det. Normalt sett får hon inte det, men när hon är mitt uppe i sin nyfikenhet brukar jag fråga henne vad hon tror att det kan vara, en fråga som formuleras på lite olika sätt varje gång. När hon sedan gissar så får jag rakt upp och ned svaren på vad det är hon vill ha, eller kanske snarare förväntar sig. Sen går jag ut och köper det.

Nu har vi gjort detta skådespel ytterligare en gång (jag vet att jag är tidigt ute, men det är också bra för då hinner hon glömma). Det första hon sa var löshår, och tills alldeles nyss hade jag inte en aning om vad det var. Frågade lite följdfrågor om det, eftersom att jag inte visste vad det var och hon visade mig löshår på nätet. Sidan var dessutom en internetbutik, så nu vet jag precis var jag ska beställa frun julklapp, ordnat och klart!