Jag gillar att fira saker, som födelsedagar, jul och till och med alla hjärtans dag och sådana där dagar som många tycker är löjligt att fira. Okej, jag kanske inte firar så mycket på kanelbullens dag, men det är ändå roligt att det finns en sådan dag. Och jag brukar äta kanelbullar då. Vissa anser att det inte ska behövas en speciell dag för att man till exempel ska göra något snällt för sin fru utan att man ska vara lika kärleksfull alla dagar eller att det betyder mer om man köper en present på en helt random dag – och visst, jag håller med till viss del, men de som säger så brukar sällan vara speciellt kärleksfulla på random dagar heller, så vad är det egentligen för fel med en dag som påminner om oss att vara lite extra snälla och romantiska?

Hur som helst, jag gillar som sagt att fira saker, och förra veckan hade jag och frugan en perfekt anledning att fira. Vi hade nämligen bröllopsdag! Det var 10 år sedan vi gifte oss, och det heter tydligen tennbröllop. Det hade jag faktiskt ingen aning om förrän jag kollade upp det. Silverbröllop och guldbröllop har man ju koll på, men alla år har tydligen ett eget namn. Som till exempel plywoodbröllop som man har när man har varit gifta i 29 år. Låter väl lite halvkul om man jag får säga det själv. Det finns bättre namn.

Vi firade vår bröllopsdag på Green Hotell som ligger vid Leksand. Det är ett väldigt mysigt hotell som har en fantastisk utsikt över sjön Siljan. Som upplagt för romantik! Vi hade ett väldigt fint rum och maten i restaurangen var riktigt god. En liten snaps blev det också, förstås. En sak som är lite speciell är att alla i personalen har folkdräkt på sig. Man märker verkligen att man är i Dalarna om man säger så. Det är definitivt ett hotell som jag skulle vilja besöka igen!