Köket är ett oundvikligt ämne som jag ständigt återkommer till. Saken är den att jag inte är speciellt nöjd med hur det ser ut, men jag hittar ändå anledningar att alltid skjuta upp det på något sätt, att på något sätt förtränga att jag ogillar utseendet och funktionen. Köket har liksom blivit en snickarbod för mig, som jag enbart ser som ett rum med funktion, som är nödvändigt att ha för att ordna med en viktig del i livet, nämligen matlagningen. Det är knappast ett rum som jag vill spendera tid i utöver matlagningen, och det är en stor sorg. Ändå har jag inte gjort något åt det.

Men det börjar bli mer och mer oundvikligt. Ju mer jag tänker på det, desto mer drivs jag mot att kolla upp vad det finns för alternativ. Det finns många som på olika sätt kan förändra köket, men de som jag fastnat mest för är Mälarkök. Saken är också den att det nödvändigtvis inte behöver vara så att jag ska blåsa ut köket helt, med allt vad köksluckor, skåp och vitvaror heter, utan det kan mycket väl vara så att det är en liten förändring som krävs.

Jag har väl inte den största av budgetar, och det är väl därför som jag får inse att jag inte kommer att kunna få det perfekt direkt, utan att det får vara en utveckling som sker över tid. Men med hjälp av Mälarkök så hoppas jag kunna få den professionella hjälpen så får mig att prioritera rätt och samtidigt lägga ett antal alternativ som jag kan välja på. Jag är trots allt inte speciellt kunnig i renovering överhuvudtaget, så jag känner att det är klokt av mig att konsultera Mälarkök för att jag inte ska göra något onödigt (och i slutändan kanske till och med förödande) arbete.