Det finns ett föremål i köket som jag inte klarar mig utan, och det är påsklämman. Min fru påstår att jag är kläm-beroende, och det kan jag nog hålla med om. Jag sätter klämmor på allt, framförallt på brödpåsen och andra påsar men också på en massa andra förpackningar. Jag vill till och med ha en klämma på mjölkförpackningen, även fast den är stängd, för det känns som att mjölk lätt tar åt sig smak av annat i kylen och jag litar inte riktigt på att den där vikmetoden på mjölkförpackningarna verkligen håller tätt (och prata inte ens om de som man river/klipper bort hörnet på, och sedan ska de stå helt öppna i kylskåpet – hur tänker man då!?). Men min fru tyckte att måttet var rågat där, så jag fick ge mig med mjölkförpackningarna. Fast jag vann ändå, för nu köper jag mjölk med skruvkork istället!

Vi har en ganska stor samling påsklämmor, men eftersom jag använder klämmor så mycket så är det ändå ofta slut i lådan när jag ska ta en, så nu har jag precis klickat hem lite nya klämmor att fylla upp förrådet med. Som kläm-expert så köper jag ju inte vilka påsklämmor som helst. Det är skillnad på kvalitet och kvalitet, och jag vill ha klämmor med hög sådan. Köper man sämre klämmor så går de snabbt sönder eller tappar formen, och då får man köpa nya igen. Det är bättre att satsa på sådana som håller, och köper man originalet från WeLoc så får man klämmor som återfår sin ursprungliga form om man kör dem i diskmaskinen eller låter dem ligga i hett vatten en stund. Dessutom finns det en massa fler smarta klämmor där, som säckklämmor och skopklämmor (som är en klämma och en skopa i ett). Himmelriket för en kläm-nörd som jag.