Jag och frun har länge pratat om att det vore härligt att bygga ett uterum, men det har liksom aldrig blivit av. När vi köpte huset så ville vi vänta ett tag tills vi hade sparat ihop lite pengar, och när vi sedan fick barn så fanns det alldeles för många andra hål att stoppa pengarna i. Nu är barnen större och vi har fått en lite mer ”jämn” ekonomi, om man säger så. Det går att spara på ett annat sätt, och nu börjar det på riktigt kännas som att det kanske är dags att satsa på ett uterum.

Det vore verkligen härligt att kunna förlänga sommaren och kunna sitta ute, fast inne, även när det är lite kyligare och när det är dåligt väder. Den svenska sommaren är ju långt ifrån pålitlig. Eller så är det kanske just det den är – för en sak man kan lita på är ju att det regnar på sommaren. Med ett uterum skulle man inte bara kunna sitta ute på soldagarna utan även kunna njuta av trädgården när det regnar. Jag har läst lite om uterum och det är valet av glaspartier och tak som avgör hur lång tid av året man kan vistas i sitt uterum. Det handlar helt enkelt om isoleringseffekt, och för vår del så önskar vi oss ett uterum som vi kan använda från tidig vår till sen höst.

Det finns ju även vinterträdgårdar som man kan vara i året runt, och det vore i och för sig också härligt, men ett uterum som man kan använda på våren och hösten räcker gott för oss. Nu gäller det bara att bestämma sig sig för vilken leverantör man ska välja. Det finns ju några stycken, men hittills känner vi att Uterumsmästarna verkar vara ett bra val. Har ni läsare några erfarenheter av att bygga uterum? Kommentera gärna!