Ni minns kanske att jag skrev förut om uterum och att vi ville bygga ett, men att vi inte haft tid och pengar nog.
Oj då, nu ser jag att det var förra året i mars…
Hur som helst så skrev jag då att vi var inne på ett uterum som var gjort för att användas bara på hösten och våren – för på vintern skulle det bli lite för kallt och på sommaren skulle det bli lite för varmt för att vistas någon längre stund in rummet. Vi tyckte att de andra rummen vi har i huset räcker till alldeles så det räcker.

Uterummet blev en vinterträdgård

Men nu har vi alltså ändrat oss – vi vill istället satsa på en härlig och luftig vinterträdgård! Då kommer vi att kunna ha glädje av uterummet året om och verkligen kunna njuta av årstiderna på nära håll. Namnet vinterträdgård kanske får en att tro att det ska vara en trädgård med massor av växter och gröna blad, men det innebär bara att uterummet är isolerat och går att använda året om. Oavsett så är det ett väldigt vackert ord tycker jag. Det frammanar så intressanta visioner i mitt huvud.

Att bestämma stil

Vi såg en bild bland referensbilderna på Uterumsmästarnas hemsida som vi båda föll för. Klassisk stil med mycket spröjs och helt rätt feeling tyckte vi båda två. Jag är glad att vi kom överens och slapp göra några större kompromisser – vi kommer ju att använda oss av riummet väldigt mycket. Det kommer också att passa bra ihop med resten av huset också – och det är väldigt viktigt för oss med en tilltalande helhet.

Att inreda uterummet

Även om vår vinterträdgård inte blir en riktig trädgård så vill vi ju såklart gärna ha växter i rummet. Som här. Det kommer att bli så vackert i vårt nya uterum, det vet jag redan nu! Vårt favoritrum alla kategorier.