Nu börjar det lacka mot jul igen. Tiden har gått otroligt snabbt, faktiskt så snabbt att det inte alls känns som att det är december snart, men på söndag är det första advent och snart är det full fart mot julen. Enligt mig är det bästa med julen julbordet. Julklappar bryr jag mig inte om längre och Kalle Anka har man ju sett så många gånger. Julbordet kan jag däremot inte vara utan. Jag älskar nästan allt på julbordet, från skinkan till köttbullarna till Jansson. Och enligt mig är ett julbord inte komplett utan den traditionella julsnapsen!

Årets julsnaps a la svensk aquavit och brännvin är kryddad med kummin, anis, fänkål, citronzest, dadlar och cognac. Den är inspirerad av den första julsnapsen som lanserades 1994. Jag kommer definitivt att prova den, och jag ska också som vanligt göra några egna snapsar till jul. En som jag gillar väldigt mycket är den som jag kryddar med malört, stjärnanis och granatäpple samt lite citronskal. Jag försöker att hitta på lite nya kryddningar från år till år så att det både blir nytt och gammalt. Det finns så otroligt många varianter man kan göra.

Snaps och julbord är min bästa jultradition!