Jag har ju skrivit om hur svårt det kan vara att hitta en bra julklapp till sin fru och det är ju helt sant. Det samma gäller ju också födelsedagspresenter, något som jag nyligen behövde införskaffa. Det tog en hel massa tid att komma på vad jag skulle skaffa. Jag berättade ju om mitt trick när jag skrev om julklappar, men den här gången körde jag helt solo och chansade alltså. Eller chansade och chansade. Jag känner ju kvinnan någorlunda väl! Men det krävdes ändå en hel massa betänketid. En dålig födelsedagspresent kan ju näst intill förstöra hela födelsedagen om det vill sig illa. Risken att det ska inträffa är väl inte särdeles stor men nog finns den där.

Vad som gjorde att jag kom in på rätt spår var att jag såg att hon var inne på en sajt med skönhetsprodukter och liknande, Fina Mig. Så jag gick in på www.finamig.se för att se om det kunde ge mig några idéer. Det kunde det, en hel massa idéer. Make-up uteslöt jag direkt, det kändes som om det skulle bli lite väl svårt att hitta någonting som hon skulle uppskatta. Jag skulle säkert köpa läppstift i helt fel nyans, eller något liknande. Hudvårdsprodukter var jag också lite tveksam till. Även där är det ju svårt att avgöra vad som passar henne. Spionera på hennes hudvårdsprodukter i badrummet var ju en möjlighet men jag kände mig ändå lite osäker där.

Men så såg jag att de sålde doftljus, och sådant vet jag att hon gillar. Det fanns en serie där, Terrible Twins, med 10 olika dofter. Det kändes som om det kunde vara ett vettigt köp och dessutom var ljusen ekologiska. Namnet Terrible Twins är ju lite konstigt, men tydligen är det två systrar från Dalarna som står bakom ljusen, därav namnet (?). Jag köpte ett vardera av de tio olika doftljusen. Om presenten sedan vart uppskattad? Japp! Och än bättre, jag får ju också njuta av dofterna!